Lekker Luisteren

Lekker Luistren

Vanaf 6 januari wordt bij Lekkerluisteren  dank zij de medewerking van Audiofrysk.nl het luisterboek Sitebuorren  mijn eigen paradys van Auck Paenstra uitgezonden te samen met de bundel Echt Moai van Wieke de Haan en gedichten van Abe de Vries

Auck Peanstra werd geboren in Leeuwarden, maar bracht een groot deel van haar jeugd door op de boerderij De Iepleats van haar ouders in Siteburen, een afgelegen buurtschap oostelijk van Grouw. In de jaren 1952 tot 1963 correspondeerde de moeder van de schrijfster (1954) intensief met vriendin Bertha, oud-stagiere op de afgelegen boerderij op Sitebuorren, een eilandje bij Grouw. De brieven zijn aanleiding tot een nostalgische teruglik op deze jaren. Rondom thema's als school, winter, oogst, spelen, het (harde) leven op de boerderij.

Echt Moai

Is een boek met verhalen over het innerlijk en uiterlijk van Friese vrouwen. Maar ook over de invloed van vaders op dochters, over schoonheid en glamour, rijkdom, uiterlijke verzorging, de warmte van thuis, de vrouwenbeweging, het hebben van rimpels met onder anderen over Anita Andriessen, Lutz Jacobi en Doutzen Kroes.

Lekker Luisteren is te beluisteren elke zondagmorgen van 08:00 tot 09:00 uur en maandagavond van 19.00 tot 20:00 uur