Zingen in de Martini (Bolsward) met Martin Mans en Jan Brens

martini

De 3e editie van Zingen in de Martini is op zaterdag 28 oktober om 20.00 uur en staat in het teken van 500 jaar Luther. Medewerkenden zijn het Fries Mannen Ensemble, het Fries Blazers Ensemble en het Súdwestkoor, alles onder leiding van dirigent/saxofonist Jan Brens uit Sneek. Organist Martin Mans begint reeds om 10 voor 8 met improvisaties over Luther-liederen. De dirigent maakte enkele speciale arrangementen voor orkest en koren.

Het Fries Mannen Ensemble zingt o.a. het “Cantique de Jean Racine” in het Nederlands (Lied van hemelse klank, gezang van ons verlangen). Het ensemble zingt reeds 9 jaar voor goede doelen (hoofddoel: meisjesschool op Sri Lanka—“Nobody’s Child”) en treedt een 20-tal keren per jaar op bij concerten, kerkdiensten en anderszins. Men zingt vooral in de noordelijke provincies.

Het Fries Blazers Ensemble heeft enkele nieuwe bewerkingen van Luther-koralen en van het lied “Hear wês mei ús”. Samen met doedelzakspeler Piet Herrema speelt het orkest het “Highland Cathedral”. Uit het bestand van ruim 40 muzikanten wordt bij elk concert een orkest geformeerd van een 28-tal spelers in een brassband-bezetting, aangevuld met twee saxofonistes.

Het Súdwestkoor zingt o.a. het lied “Show me”, een klassieker van Händel en voert gezamenlijk met het mannenensemble enkele liederen uit. Het koor bestaat bijna 8 jaar en bestaat uit zo’n 50 leden uit de wijde omgeving van Sneek. Men organiseert traditioneel de Volkskerstzang, dit jaar op zondagmiddag 17 dec. om 15.00 uur in de Oosterkerk van Sneek.

Martin Mans soleert tijdens het concert een tweetal keren met eigen improvisaties. Ook zal hij de samenzang begeleiden. Jan Brens speelt op saxofoon met de organist het “Reigen seliger Geister”van Von Gluck.Begeleider van de koren op piano is Jan Moens uit Luttelgeest, leerling van wijlen Klaas Jan Mulder uit Kampen.

Kaartjes à 10 euro zijn verkrijgbaar vanaf 19.00 uur op de concertdag in de Martinikerk van Bolsward.

Comments are closed.