Theater Sneek feliciteert Meest gastvrije theater van Nederland: de Goudse Schouwburg

Theater Sneek feliciteert de Goudse Schouwburg met de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'. Vanmiddag werd bekend gemaakt dat de schouwburg, net als vorig jaar, van alle 12 winnende theaters in de ANWB-verkiezing het hoogste cijfer scoorde. Theater Sneek was in dezelfde categorie als de Goudse Schouwburg genomineerd maar viel helaas buiten de prijzen.

In de categorie Middelgrote gemeenten, waarin Theater Sneek om de titel meedong, won Zilver Theater de Kampanje uit Den Helder Zilver en het Agora Theater uit Lelystad brons.

Bij de jaarlijkse verkiezing, die sinds 2016 wordt georganiseerd door de ANWB, worden de veertig genomineerde theaters over vier categorieën verdeeld. In iedere categorie worden een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt.

Aan de hand van een onderzoek onder de leden heeft de ANWB een aantal criteria opgesteld waar een gastvrij theater aan moet voldoen. Deze criteria zijn het aanbod van voorstellingen, de bereikbaarheid, sfeer en uitstraling, horeca, prijsniveau, zitcomfort en het zicht op het podium. Leden beoordelen vervolgens de theaters op basis van deze criteria. Van de vier gouden winnaars wint het theater met de hoogste score de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'.

Comments are closed.