Start bouw Houkepoort Sneek

Onder grote belangstelling heeft wethouder Gea Akkerman de feestelijke handeling verricht voor de bouw van de eerste 28 woningen in fase 1A van Houkepoort Sneek. Samen met toekomstige bewoners werd een groot bord onthuld waarop vermeld staat dat de nieuwbouw is gestart, een mijlpaal en een feestelijk moment voor alle betrokkenen.

De woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed, de bouw van de woningen is in handen van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf, beide onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. Wethouder Gea Akkerman noemde in haar toespraak het project Houkepoort: “Houkepoort is een prachtig plan op een prachtige plek die door een goede samenwerking tussen drie partijen tot dit mooie resultaat heeft geleid” Ook directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed is enthousiast “In Houkepoort voldoen wij aan de vraag woningen aan of dichtbij het water te bouwen.

Vanaf het wooneiland ben je met een boot snel op het Sneekermeer. Hiermee dragen wij bij aan de levenskwaliteit en het woongenot van onze kopers”. Er worden in fase 1A 28 woningen gerealiseerd. De rijwoningen en twee-onder-kapwoningen, die variëren in prijs van € 245.000,- tot € 390.000,- v.o.n., zijn zeer ruim en aan het water gelegen. Ook de verkoop van de 16 twee-onder-een-kapwoningen in fase 1B is gestart. Inmiddels is bijna 70% van de woningen verkocht. De bouw van deze woningen zal naar verwachting begin 2018 starten.

Comments are closed.