Sportverenigingen kunnen sportwensen doorgeven

Sportverenigingen in Friesland kunnen van 14 september tot 1 oktober hun sportwens indienen bij Sport Fryslân. Deze wensen kunnen variëren van een vergoeding voor een cursus voor een trainer, advies over het vrijwilliger of sponsorbeleid tot elke week gratis fruit in de sportkantine.

In september en oktober zet Sport Fryslân allerlei acties uit om sportverenigingen te helpen. Eén van de acties is het in vervulling laten gaan van sportwensen. Sportwensen kunnen ingediend worden op www.sportfryslan.nl/sportwens.

Over sportwens BBC Burgum
Afgelopen zondag konden sportverenigingen in Noordoost Friesland hun sportwens inleveren bij de stand van Sport Fryslân tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. BBC Burgum heeft de wens om een vertrouwenspersoon binnen de club aan te stellen. Hiervoor is een opleiding nodig. Sport Fryslân regelt en betaalt de opleiding en begeleidt de sportvereniging met het inzetten van de vertrouwenscontactpersoon.

Helpdesk
Bestuurders zijn de spelverdelers binnen de vereniging. Zij zetten zich in vanuit een grote betrokkenheid bij de club. Er verandert veel en er wordt veel van hun verwacht. Wij begrijpen dat de bestuursleden niet overal antwoord op hebben. Bij Sport Fryslân kun zij terecht voor simpele en complexe verenigingsvragen. Zoals vragen over vrijwilligers, sponsors, aansprakelijkheid en vergoedingen voor trainers, etc.

Sport Fryslân sluit hier op aan met haar eigen campagne ‘Jouw vraag, onze tak van sport! Daarom Sport Fryslân’. Dit betekent dat sportverenigingen voortaan ons kunnen bereiken via onze helpdesk hulpvoorclubs@sportfryslan.nl via de app op het nummer 06 12 33 99 23.

Over Sport Fryslân
Bijna één op de drie Friese inwoners beweegt te weinig. Elke dag weer zetten wij ons in om deze 240.000 Friezen in beweging te krijgen. Daar werken we samen aan met de provincie, gemeenten, verenigingen, commerciële en maatschappelijke partners, gezondheidsinstellingen, vrijwilligers en de inwoners van Friesland. Gezamenlijk aan de slag voor een vitaal Fryslân.

Comments are closed.