Onze collega radiomaker Doede Bleeker is overleden

Tot ons spijt is onze collega Doede Bleeker zondag overleden.

Doede Bleeker 14 - 08 - 1952 geboren in Staveren.
Dankzij dat ik werkloos was begon ik in 1984 te schrijven. Gedichten, verhalen en liedjes (stukjes noem ik ze zelf). Ik durfde ze in het begin niet te zingen maar na een straatoptreden in Sneek kreeg ik meer lef. Al snel werd mij gevraagd een LP te maken en werd mijn muziek vaak gedraaid op de Friese radio. Een gek noemde me in de krant "de Friese Urbanus" dus bedacht ik zelf de naam "Staverse misthoorn". Ik leverde m'n uitkering in en begon als zelfstandige; commisiekoper op de afslag visboer en troubadour. Vis verkopen en zingen doe ik nog steeds.
Ambitie heb ik nooit veel gehad en nu nog niet. Ik zie wel.
Toch werd ik gevraagd voor een kleine rol in de film " de kleine blonde dood" Ik trad dankzij Wim Bloemendaal en Jack Spijkerman verschillende keren op voor de radio en TV. Vooral de eerste jaren had ik een ruig imago. De laatste jaren toon ik veel m'n gevoel in m'n werk.

Ook heeft Doede vele jaren radio gemaakt bij voormalig RTN en tot afgelopen dinsdag zijn radio programma Buutenstaanders bij de huidige Omroep Súdwest, ook was hij bezig met een nieuw TV programma DeTafel waar hij met zijn collega Assie Aukes een muziek programma maakte over de geweldige muziek die ook altijd te horen is geweest in zijn muziek programma.

Wij als collega's wensen de familie leden en vrienden van Doede veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Comments are closed.