Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!

kinderboekenweek eje

De 63e Kinderboekenweek vindt plaats van 4 tot en met 15 oktober 2017. Het thema is Griezelen. Nachtmerries, enge geluiden, onverklaarbare schaduwen: er is voor kinderen genoeg om bang voor te zijn. Boeken helpen die angsten te bedwingen. Als zelfs Bert en Bart zombies kunnen verslaan, dan kunnen kinderen dat ook. Met trollen zoals Trubbel kun je ook vriendschap sluiten. En zelfs een grote gevaarlijke Grompel kun je overleven…  Enge verhalen zijn de leukste en spannendste vorm van therapie, want met deze mooie en vaak grappige verhalen overwin je je grootste angsten. 

In de Monsterbiebsalon is een monsterkapper, een monstermanicure, een monsterstylist, een monsterskills-test en een monstercafé met griezelige hapjes en drankjes! Iedereen van 4 t/m 12 jaar kan meedoen. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten te doen die middag.

De Bibber & Beef Biebbus komt bij alle bibliotheken langs en blijft daar een half uur staan voor jouw portie spanning en sensatie. Je kunt er naar een spannend, interactief verhaal luisteren, een spokentest doen en jouw dapperheidsskills testen. Pas op want je krijgt knikkende knieën en zweethandjes!

Op donderdag 12 oktober staat de Bibber & Beef Biebbus om 15.15 uur vóór de bibliotheek in Sneek.

Op bibliothekenmarenfean.nl is precies na te lezen wat er te doen is in welke bibliotheek.

In de Kinderboekenweek verzorgen de studenten onderwijsassistent van de Friese Poort in Sneek de opening in zes bibliotheken in Súdwest-Fryslân. De leesconsulenten van de bibliotheken bezoeken bijna 6000 kinderen op school of in de bibliotheek voor groepsbezoeken rondom (prenten)boeken en voor andere boekpromotie.

Comments are closed.