Heamiel trio 2017 is bekend


Beste Boalserters,

Eindelijk mag ik iedereen vertellen waarom ik al wekenlang met een big smile op mijn gezicht door het leven ga. ‘Mei in grutsk gefoel’ mag ik jullie nu vertellen dat ik Heakeninginne ben dit jaar! Samen met Hanna en Gelske vorm ik het culinaire Heamieltrio 2017!

Mijn naam is Gerbrich Talsma, ik ben 25 jaar en woon al vanaf mijn tweede in Bolsward. In het dagelijks leven ben ik juf van groep 6/7/8 in Oosterzee, dit doe ik 4 dagen in de week met enorm veel plezier. Naast mijn werk heb ik een eigen paard Floor, waar ik graag veel tijd aan besteed. Lekker een bosrit maken, een rondje door Bolsward en van tijd tot tijd een wedstrijd. Ook vind ik het heerlijk om met vriendinnen op pad te gaan of tijdens mooie zomeravonden een potje beachvolleybal te spelen.

De Heamieldagen zijn voor mij van jongs af aan hét evenement van het jaar: hét feest van Bolsward. Iedereen creëert zijn ‘eigen’ Heamiel en beleeft het op zijn manier; dát vind ik de grote kracht van ús Heamiel. De herinneringen aan het Heamiel beginnen bij mij als kleuter op de praalwagen van De Bron en bij het ringrijden. Naarmate het paardrijden een grotere rol in mijn leven innam, speelde míjn Heamiel zich steeds meer af op het Heamielconcours van de Hanzeruiters. Tijdens het Heamiel komen voor mij heel veel belangrijke dingen samen: mijn passie voor paarden, de saamhorigheid van de Bolswarders en de gezelligheid in de stad.

Dit jaar hoop ik samen met jullie te mogen genieten van alle activiteiten naar ieders smaak tijdens het culinaire Heamiel!

We maken er een heerlijk Heamiel van!

Smaakvolle groeten,
Gerbrich Talsma


Beste Bolswarders,

Eindelijk mag iedereen het weten! Ik ben dit jaar hofdame van Culinair Heamiel 2017.

Mijn naam is Hanna Harkema en ik ben 23 jaar jong. Opgegroeid in een klein dorpje bij Bolsward genaamd Tjerkwerd. Hier woon ik samen met mijn ouders en zus. Sinds 2015 ben ik eigenaresse van Beauty & Feet Bolsward waar ik met veel passie en plezier allerlei behandelingen uitvoer. Hardlopen, winkelen en natuurlijk lekker eten zijn dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd.

Het thema culinair is dit jaar op mijn lijf geschreven. Vaak gaan we zomaar spontaan uit eten. Spaans, Japans of oer Hollands het maakt allemaal niks uit. Alles is lekker! Weekends sta ik zelf ook vaak in de keuken om verschillende gerechten te maken.

Wat een enorme eer dat ik hofdame mag zijn. Heamiel betekent voor mij veel gezelligheid met veel verschillende activiteiten. Voor jong en oud valt er wat te beleven.
Ik vind het ontzettend leuk om samen met Gerbrich en Gelske het Heamieltrio 2017 te vormen en het feest op zo’n unieke manier mee te mogen maken. Samen maken we er smaakvolle en onvergetelijke dagen van!

Liefs,
Hanna

 


Bêste Boalserters,

Wat ben ik blij dat iedereen het nu eindelijk mag weten! Trots mag ik vertellen dat ik dit jaar hofdame ben tijdens Heamiel 2017.

Mijn naam is Gelske Sieperda en ik ben 20 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Bolsward, waar ik tot mijn achttiende heb gewoond met mijn ouders, twee broertjes en mijn zusje.

Nu woon ik door de week op kamers in Groningen. Daar studeer ik al drie jaar met veel plezier aan de Academische Pabo. Dit is een combinatie van Pabo en Pedagogische Wetenschappen. In het weekend ben ik altijd in Bolsward te vinden. In mijn vrije tijd spreek ik af met vrienden, volg ik een groepsles bij de sportschool of stap ik op de racefiets, speel ik dwarsfluit en lees ik graag. In de schoolvakanties ben ik als recreatiemedewerker te vinden op campings in Nederland.

Een plekje in het Heamieltrio is een meisjesdroom die uitkomt. Heamiel betekent voor mij praalwagens en dansgroepen bewonderen bij de optocht, ‘sneupen’ op de markt, leuke feestjes, ‘op ‘e strún’ langs het straatfestival en gezellige drukte. Ik vind het een geweldige eer om Bolsward dit jaar, samen met Gerbrich en Hanna, te mogen vertegenwoordigen tijdens Heamiel. Ik heb er ontzettend veel zin in om dit jaar alles van een hele andere kant te beleven. Voor mij kan het nu in ieder geval al niet meer stuk!

Liefs en oant sjen,
Gelske Sieperda

Comments are closed.