Gemeente loopt geld mis door goed-parkeerders

Inwoners van Súdwest-Fryslân zijn braver gaan parkeren. De gemeente schrijft veel minder boetes uit dan gedacht en loopt daardoor tienduizenden euro’s mis.

Inwoners van Súdwest-Fryslân leven de parkeerregels in de gemeente beter na dan wel is geweest. Ze trekken keurig een bonnetje uit de parkeerautomaat. Leggen netjes de blauwe schijf voor het raam en plakken hun auto niet langer schots en scheef half op de stoep. Omdat automobilisten netter parkeren en zich beter aan de regels houden, hoeven parkeerwachters minder vaak het bonnenboekje erbij te pakken.

Burgemeester en wethouders hadden gedacht jaarlijks 100.000 euro binnen te hengelen door het uitschrijven van parkeerboetes. Maar dat lijkt niet te lukken, zo staat in het gemeentelijke stuk over de voortgang van besparingen. Sterker nog, er dreigt zelfs een nadeel van 150.000 op de begroting.

Dat komt niet alleen omdat parkeerders braver zijn geworden, maar ook door enkele defecte parkeerautomaten. Die waren al bijna afgeschreven, maar gaven er eerder de brui aan dan Súdwest had ingeschat. De nieuwe apparaten kwamen later en kenden opstartproblemen. Parkeerders konden toen niet betalen, wat weer inkomsten scheelde.

Dus is het bedrag waarmee is gerekend in de begroting vooraf te rooskleurig ingeschat. ,,Er is hoger geraamd dan werkelijk binnenkomt’’, staat in het stuk. (bron: LC)

Comments are closed.