Friese records bij het 29 ste Fries kampioenschap bankdrukken

Zondag werd de 29e editie van het Fries kampioenschap bankdrukken plaats in het krachthonk bij Wout Zijlstra in Folsgare. De organisatie was in handen van Johannes de Wit. De Sneeker Dean Shenhav zegevierde bij de junioren. De 80 kg die hij omhoog drukte betekende een nieuw Fries record. De Sneeker Pier Wierda wist door 122,5 kilo te drukken, fries kampioen bij de masters 3 te worden.

Het was voor Velting de eerste keer dat hij mee deed in de klasse master 5 drukte direct een Fries record van 91 kg. Hij verbeterde hiermee het oude record met 1 kg.

Henk Keur uit Blauwhuis verdedigde succesvol zijn titel in de klasse ‘master 4’. Hij drukte 140 kilo boven zich uit en vestigde daarmee een Fries record. 

De Cor Oudendag trofee was voor Elbert Vastenburg uit Poppingawier, in de categorie master 3, dus ouder dan 60 jaar . Hij werd de beste tiller van de dag, door 185 kg omhoog te tillen. Ook deze prestatie was een nieuw fries record.

Bij de dames ging de zege naar de Sneeker Yvonne Ernste. Zij wist 60 kg omhoog te drukken. De Folsgaaster Dorien Stilma van 18 jaar won bij de junioren dames door 50 kg te drukken

Comments are closed.