FRIESE POPAWARDS 2017: NOMINATIES FRIESE POPPRIJS

Stichting Friesland Pop organiseert al jaren de Friese Popawards. Zij die het meest betekend hebben voor de Friese Popcultuur krijgen een award uitgereikt in diverse categoriën. De uitreiking van de awards gaat gepaard met een awardshow en een divers muziekprogramma. Met nog maar een paar dagen tot Freeze Festival is het tijd om de genomineerden van de Friese Popprijs, gesponsord door D’Drive en Academie voor Popcultuur, bekend te maken. Wat was de beste act of het beste initiatief van 2017? We stellen de genomineerden graag aan je voor.

THE HOMESICK Amper droog achter de oren waren ze, toen The Homesick in 2014 zich voor het eerst liet gelden. Vanuit Dokkum veroverden ze op stormachtige wijze de Nederlandse podia. Nu, 3 jaar later hebben de mannen van The Homesick hun debuutalbum Youth Hunt gereleased waarmee ze heel Nederland plat speelden. Soms puntig, dan weer uitgesponnen: noisy popliedjes die onverwachte wendingen nemen. Hoogtepunt voor het drietal is de selectie voor het South by Southwest festival in Austin, Texas, maart 2018.

THOMAS AZIER Het kan je niet ontgaan zijn dat Thomas Azier een nieuw album uitbracht. De jongen die van Friesland naar Berlijn vertrok om te experimenteren met muziek strikes again. Voor zijn tweede album vertrok hij naar Parijs voor nieuwe inspiratie, en die heeft hij gevonden. Na vijf singles kwam het album Rouge uit. Met nummers als Babylon, Talk to me en Sandglass slaat hij weer een nieuwe muzikale richting in en behaalt hij grote successen in binnen- en buitenland.

DEEPGROOVES Er was al jaren vraag naar, maar geen enkele ondernemer in Nederland durfde het aan: het bouwen van een nieuwe fabriek voor vinylplaten. Ondernemers Chris Roorda en Pascal Thulin durfden het aan. Sinds oktober 2017 is de Blokhuispoort de thuishaven van Deepgrooves, een vinylfabriek. Drive, creativiteit en passie maken het tot een groot succes. Deepgrooves legt de lat hoog en is hét bedrijf dat jouw muziek de aandacht geeft die het verdient.

Benieuwd naar de winnaar? De Friese Popawards vinden plaats op Freeze Festival, zaterdag 16 december om 20:00 uur in de grote zaal van Neushoorn.

Over Friesland Pop

Friesland Pop is er om de Friese popcultuur te ondersteunen, om de infrastructuur door te ontwikkelen en om lokaal talent een podium te bieden. De Friese Popawards dienen ter aanmoediging, maar ook om de successen van deze jonge talentvolle makers, muzikanten en creatievelingen te vieren. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.freeze-festival.nl.

Comments are closed.