Boete voor knallen met alarmpistool

Een boete van 500 euro en twee weken cel voorwaardelijk, dat was de straf die politie rechter Tom Wiersma maandag oplegde aan een 25 jarige inwoner van Katlijk, die in de nacht van 9 op 10 september 2016 op de bargefenne in Bolsward met een alarmpistool had geschoten.

de man zij dat er niet echt een aanleiding was om het wapen te gebruiken hij had er gewoon zin in. Om zo iets in een uitgaans gebeid te doen en om het überhaupt te doen was volgens de officier van justitie Jeroen Houwink niet slim. 'Het is gewoon oliedom om met en vuurwapen over straat te lopen zwaaien'.

Bij dit soort meldingen kijkt de politie niet eerst op z'n gemakje wat er aan de hand is . 'Voor hetzelfde geld word u daar gewoon neergeknald omdat de politie het niet vertrouwd'.De Katlijker heeft iets met wapens, het is een hobby. Hij had die nacht ook iets bij zich wat leek op een boksbeugel.

Volgens de Katlijker was het een soort van sieraad het was een ketting, niet een functionele boksbeugel, de officier van justitie beschouwde het het sieraad als en echte boksbeugel: als ik een ketting aan een honkbal knuppel doe blijft het een honkbal knuppel. De Katlijker speelde in meerdere opzichten met vuur. Hij had in de afgelopen vijf jaar al eens eerder een werkstraf gehad.

Dat betekende dat er in principe niet opnieuw een alternatieve straf uit mocht rollen. de officier van justitie evenals de rechter vonden een gevangenisstraf net wat te ver gaan en besloten de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken moest hij volgens de officier beschouwen als een stukje preventie.

No Comments Yet.

Leave a comment