Afsluiting Snitserdyk vanaf Tsienzerbuorren tot rotonde Dearsu

Voor de afrondende werkzaamheden op het nieuwe asfalt wordt de N354 gestremd in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober en de nacht erna, van vrijdag 13 op zaterdag 14 oktober. De weg is dan dicht van 19.00 uur tot 6.00 uur ’s ochtends.

De omleidingsroute voor verkeer vanuit Sneek gaat van Dearsum, via Winsum (N384) richting Leeuwarden (N359). Verkeer vanuit Leeuwarden rijdt in tegenovergestelde richting. De omleidingsroute wordt ter plekke met gele borden langs de weg aangegeven.

Direct aan de slag voor een veiligere N354

Omdat er voor de grote aanpak van de Snitserdyk veel moet worden voorbereid en we niet tot 2018 konden wachten, hebben we eind 2016 eerste ‘noodmaatregelen’ genomen:

  • We hebben de belijning op de weg aangepast. Zo zijn de zijkanten van de weg beter zichtbaar en is er een dubbele streep in het midden gezet;
  • Ook hebben we in bijna alle bochten reflectorpaaltjes geplaatst;
  • We hebben de politie gevraagd om te handhaven op de weg. Er wordt vaak te snel gereden en niet alle bestuurders letten goed op;
  • We zijn een campagne gestart om automobilisten te wijzen op de gevaarlijke weg, zodat zij hun rijgedrag kunnen aanpassen. Hiervoor zijn begin december campagneborden geplaatst.

Comments are closed.